Wat zijn de belangrijkste details waar ik op moet letten ?

 

We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat u voor kwaliteit moet gaan. Hier een makkelijke checklist met de belangrijkste punten waar u zeker op moet letten:

Hoe is de spa geisoleerd?

De meeste spa's die verkrijgbaar zijn op de markt zijn zogenoemd gevuld met foam (purschuim). Dit houdt in dat de gehele ruimte om de schelp volgespoten is met foam. Het probleem met deze constructiemethode is dat je nooit meer toegang hebt tot de meeste onderdelen die ingebouwd zitten. Dan zijn er nog de pompen en de verwarmingselementen, welke in een aparte kleine open ruimte zijn geïnstalleerd. U begrijpt al wat er kan gebeuren bij lage buitentemperaturen of als de stroom uitvalt.

Warmte stijgt op dus het heeft totaal geen zin om zoveel purschuim te gebruiken. De kelder van uw woonhuis isoleert u ook niet. Meestal wordt zoveel foam gebruikt om de flinterdunne schelp aan de onderkant te ondersteunen. Iets wat u als klant nooit of te nimmer te zien krijgt. Bij Arctic Spas isoleren wij de vloer en zijkanten met een goed isolerende foam en ondersteunen NIET de schelp met foam. Door deze constructie is het mogelijk om de door de pompen gegenereerde warmte te gebruiken om het spa water op te warmen. Ook heeft men door deze constructie volledige toegang tot alles wat onder de spa verborgen zit. Net als in een huis, waar de vloer en de top de belangrijkste plekken zijn om te isoleren, heeft elke Arctic Spa een dikke isolatielaag op de bodem en een hoogwaardige kwaliteits afdekkap op de top. Voor onderhoud en eventuele upgrades in de toekomst, kunt u door middel van 8 toegangsdeuren rondom de spa heel gemakkelijk tot binnen in de spa komen! Probeert u dat maar eens met een foam gevulde spa!!!

Wat zijn de mogelijkheden van de jets?

Gaan deze individueel aan en uit? Passen ze zich aan en kan men ze verwijderen voor onderhoud?

Arctic Spas jets zijn individueel aan en uit te zetten, makkelijk verwisselbaar en te demonteren.

Is de filter makkelijk te vervangen voor onderhoud?
 
Belangrijk hierbij is dat de filterhouder universeel is zodat u ook andere merken filters kunt gebruiken. Sommige fabrikanten hebben namelijk een monopolie positie gecreëerd omdat men alleen maar hun merk en soort filter kan gebruiken, tegen de door hun vastgestelde prijs.

Arctic spas heeft een universele filterhouder waarin ook andere merken filters in aangebracht kunnen worden.

Hoe zijn de hoofdkussens bevestigd?

Sommige kussen werken met zuignappen, welke hinderlijk vaak losraken. Anderen zijn vastgeschroefd, wat de schoonmaak van de spa belemmerd. Arctic Spas heeft uitneembare hoofdkussens die in een uitsparing geschoven worden.
 
Let op garantievoorwaarden?

Welke garantie geldt er? OPGEPAST ! Veel fabrikanten zijn erg creatief in de omschrijving van de garantie, De meeste garanties zijn afbreekbaar per periode en of u dient te betalen voor geleverde onderdelen/arbeid. Vraag altijd om een kopie waarin duidelijk de garantie voorwaarden staan omschreven, voordat u uw spa daadwerkelijk aanschaft.

Lees hier onze garantie voorwaarden.