Frequently Asked Questions

 

Zoutelektrolyse is gebaseerd op het omzetten van opgelost zout in tijdelijk chloor door middel van een laag voltage gelijkstroom.
Nadat het chloor zijn desinfecterende werk gedaan heeft, zet het zich terug om in opgelost zout.

Het grote voordeel is dat door de permanente aanmaak van chloor er met minimale nauwelijks meetbare waarden gewerkt kan worden,
zonder dat u nog handmatig chloorgranulaat, chloortabletten of vloeibaar chloor hoeft toe te voegen.
U doet nu dus zout i.p.v. chloor in uw Spa !

Ook na langdurige afwezigheid heeft u altijd kraakhelder en gezond water in uw Spa.
Door een geringe hoeveelheid zout in het spawater droogt de huid veel minder snel uit hetgeen als zeer plezierig wordt ervaren.
 
Het enige wat u nu hoeft te doen is om de tijd de ph- en zoutwaarde in het water te testen/meten.
Met een elektrolyse systeem bespaard u dus veel tijd omdat u de spa niet telkens hoeft te
behandelen met chloorgranulaat , tabletten of andere (dure) onderhoudsmiddelen.

 

De vijf belangrijkste pluspunten waardoor we ons onderscheiden van de concurrentie.

ONZE KUIP
In de spa industrie is alleen de kuip van een Arctic Spa zo dik, sterk en zelfdragend dat deze geen ondersteuning (van Foam) nodig heeft. Daarom geeft Arctic spas een levenslange garantie op de kuip.

HEATLOCK® INSULATION
Door het door ons gepatenteerd Heatlock systeem hebben onze spa's een laag energieverbruik en kunnen wij de complete installatie onder in de spa plaatsen en hebben daardoor geen verlies van energie.

TOEGANKELIJKHEID
Elk onderdeel van een Arctic Spa is via 8 locaties bereikbaar. Niet zoals veel andere merken waar je maar op een plek toegang hebt. Deze spa is altijd snel te inspecteren voor service en zelfs achteraf te upgraden.

FOREVER FLOOR®
Zoals een romp van een boot gemaakt is, zo ook maken wij de Forever Floor. Deze biedt de grootst mogelijke bescherming tegen vocht, ongedierte enz. Tevens heeft u geen speciale ondergrond nodig. Met een Forever floor plaatst u de spa gewoon op een vlakke ondergrond waar u maar wilt.

ONZE AFDEKKING
Tot slot de Castcore afdekking van een Arctic Spa. Is ook weer een van de sterkste en best isolerende covers in de spa markt. Zo sterk zelfs dat deze een enorm gewicht kan dragen( 10-15 volwassenen) dus ook nog eens veilig voor kinderen.

 

In eerste instantie moet je alle verschillende theorieën van de verschillende aanbieders bestuderen en begrijpen. Er zijn namelijk verschillende denkbeelden over hoe een spa zou moeten worden gebouwd. Luister goed naar de redenen waarom je precies dat product zou moeten kopen en ga niet af op verkooppraatjes van de verkoper, maar gebruik uw logische verstand.

Alle spa's zien er in de kuip mooi uit, en de meeste mensen gaan voorbij aan de technische details.

Stel voldoende vragen die naar uw mening van belang zijn en noteer deze op een kladblok. Zorg er natuurlijk voor dat u de juiste antwoorden krijgt op de door u gestelde vragen! Schaam u niet om nogmaals te vragen, als u het de eerste keer niet goed hebt begrepen.

 

We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat u voor kwaliteit moet gaan. Hier een makkelijke checklist met de belangrijkste punten waar u zeker op moet letten:

Hoe is de spa geisoleerd?

De meeste spa's die verkrijgbaar zijn op de markt zijn zogenoemd gevuld met foam (purschuim). Dit houdt in dat de gehele ruimte om de schelp volgespoten is met foam. Het probleem met deze constructiemethode is dat je nooit meer toegang hebt tot de meeste onderdelen die ingebouwd zitten. Dan zijn er nog de pompen en de verwarmingselementen, welke in een aparte kleine open ruimte zijn geïnstalleerd. U begrijpt al wat er kan gebeuren bij lage buitentemperaturen of als de stroom uitvalt.

Warmte stijgt op dus het heeft totaal geen zin om zoveel purschuim te gebruiken. De kelder van uw woonhuis isoleert u ook niet. Meestal wordt zoveel foam gebruikt om de flinterdunne schelp aan de onderkant te ondersteunen. Iets wat u als klant nooit of te nimmer te zien krijgt. Bij Arctic Spas isoleren wij de vloer en zijkanten met een goed isolerende foam en ondersteunen NIET de schelp met foam. Door deze constructie is het mogelijk om de door de pompen gegenereerde warmte te gebruiken om het spa water op te warmen. Ook heeft men door deze constructie volledige toegang tot alles wat onder de spa verborgen zit. Net als in een huis, waar de vloer en de top de belangrijkste plekken zijn om te isoleren, heeft elke Arctic Spa een dikke isolatielaag op de bodem en een hoogwaardige kwaliteits afdekkap op de top. Voor onderhoud en eventuele upgrades in de toekomst, kunt u door middel van 8 toegangsdeuren rondom de spa heel gemakkelijk tot binnen in de spa komen! Probeert u dat maar eens met een foam gevulde spa!!!

Wat zijn de mogelijkheden van de jets?

Gaan deze individueel aan en uit? Passen ze zich aan en kan men ze verwijderen voor onderhoud?

Arctic Spas jets zijn individueel aan en uit te zetten, makkelijk verwisselbaar en te demonteren.

Is de filter makkelijk te vervangen voor onderhoud?
 
Belangrijk hierbij is dat de filterhouder universeel is zodat u ook andere merken filters kunt gebruiken. Sommige fabrikanten hebben namelijk een monopolie positie gecreëerd omdat men alleen maar hun merk en soort filter kan gebruiken, tegen de door hun vastgestelde prijs.

Arctic spas heeft een universele filterhouder waarin ook andere merken filters in aangebracht kunnen worden.

Hoe zijn de hoofdkussens bevestigd?

Sommige kussen werken met zuignappen, welke hinderlijk vaak losraken. Anderen zijn vastgeschroefd, wat de schoonmaak van de spa belemmerd. Arctic Spas heeft uitneembare hoofdkussens die in een uitsparing geschoven worden.
 
Let op garantievoorwaarden?

Welke garantie geldt er? OPGEPAST ! Veel fabrikanten zijn erg creatief in de omschrijving van de garantie, De meeste garanties zijn afbreekbaar per periode en of u dient te betalen voor geleverde onderdelen/arbeid. Vraag altijd om een kopie waarin duidelijk de garantie voorwaarden staan omschreven, voordat u uw spa daadwerkelijk aanschaft.

Lees hier onze garantie voorwaarden.

 

Alvorens je een spa gaat aansluiten, informeer eerst bij een ervaren elektricien of er aanpassingen nodig zijn op de elektrische installatie van uw woonhuis . Een spa moet worden aangesloten op 3 fase 230 volt en 3 x 16 ampère afgezekerd zijn. Met een 3 fase aansluiting kunt u alles tegelijkertijd inschakelen. Onze verkoper kan ook alles uitleggen hierover.

Er zijn verschillende factoren die de maandelijkse kosten van een spa bepalen. Deze kunnen zijn; het klimaat, de gebruikersfrequentie, filtratiecyclus, de locale energietarieven en de manier van productie van de spa. Doordat Arctic Spas ook de warmte benut van de elektro motoren in combinatie met een super afdekcover en het heatlock syteem kunnen wij u verzekeren dat een Arctic spa een van de zuinigste is op de markt. Het gemiddelde energieverbruik van een Arcticspa is +/- 15-20 euro p/mnd. Gezien het feit dat de watertemperatuur van uw spa dan 24 uur per dag 38 graden warm is, is dit op z'n minst redelijk te noemen. Dus de kosten zijn zeker niet duurder dan een abonnement op een dagblad.

 

De meeste spas verkrijgbaar op de markt hebben geen stabiele zelfondersteunende vloer en dienen dus op een stevige (betonnen) ondergrond te worden geplaatst. In vele gevallen zal zelfs de garantie komen te vervallen als niet aan deze eis is voldaan. Alle Arctic Spas zijn standaard uitgerust met een zelfondersteunende vloer, een dikke vloer gemaakt van Fiberglas. De spa kan op vrijwel elke egale ondergrond worden geplaatst, zonder speciale (dure) aanpassingen. Het grote voordeel van de Forever Floor is dat u uw spa op elk gewenst moment kunt verplaatsen naar een andere plek, bijvoorbeeld als u uw tuin opnieuw wenst in te richten.

 

Normaal gezien hoeft maar om de drie tot zes maanden het water ververst te worden. Dit is natuurlijk weer afhankelijk van hoe intensief het bad wordt gebruikt. Het kan zijn dat door cosmetische restanten zoals bodycreme en dergelijke het water eerder ververst dient te worden. Onze verkoper kan u hier over adviseren.

 

De spa's van Arctic worden geleverd met een professionele Ozon generator of Onzen zoutsysteem om de kwaliteit van het water te waarborgen. In het eerste geval gebruikt 1x per week 1 bekertje AquaFinesse, met het Onzen zoutsysteem voegt u enkel zout toe bij de waterwissel (1x per 3-6 mnd afhankelijk van het gebruik van uw spa). Ook reinigt u een maal per week het filter, that's it! Met deze zeer geringe inspanning blijft uw water kraakhelder en schoon.